вторник, 5 септември 2017 г.

BURT'S BEES Coconut & Pear Lip Balm

Здравейте Момичета,


Отдавна заглеждам балсамите за устни на Burt's Bees по чуждестранните сайтове, но все отлагах момента на покупка. Така докато не ги намерих в Boots на летище Хийтроу в Лондон. Хареса ми комбинацията от кокос и круша и заедно с един ягодов EOS набързо ги мушнах в кошницата. Още повече ми допадна инициативата "Bring Back the Bees" на марката: за всеки закупен балсам в периода 29/2-30/6/2017, компанията Burt's Bees ще дари на Английската Асоциация на пчеларите поне 96 426 000 семена, които да се превърнат в прекрасни цветя. Защото както знаем, пчелите са не само източници на мед, но и поддържат крехкото равновесие в природата. Но нека поговорим малко повече за качествата на балсама.





Както сами сте забелязали продуктът не блести с фенси визия. Напротив балсамът е с обикновена пластмасова опаковка, чийто графичен дизайн е все едно проектиран от дете. Въпреки това, BURT'S BEES Coconut & Pear е един от най-приятните балсами, които съм използвала до момента.

Тайната се крие в изцяло натуралната формула: масло от кокос, масло от слънчоглед, масло от шеа, масло от соя, етерично масло от розмарин и рапично масло. Не може да минем без наличието на ланолин и пчелен восък, две задължителни съставки за всеки един уважаващ себе си балсам за устни.




Предполагам всички са чували за лечебните свойства на пчелния восък благодарение на състава му от етерични масла и витамини.
Но може би малцина от вас знаят, че ланолинът представлява естествен восък от животински произход, добит от вълната на овцете. Той е близък по състав до човешката кожна мазнина, заради това се води една от най-ефикасните и подхранващи мазнини, които спомагат за хидратиране, омекотяване и подхранване. Ланолинът е способен да абсорбира и задържа голямо количество влага, като по този начин позволява на водата да проникне по-дълбоко в кожата, но също така предотвратява загубата й за дълго време. Извинявам се за тази лирична отметка, но просто исках да ви разкажа малко повече за ланолина и чудесата, които върши.

Поради богатата формула, балсамът се усеща мазно върху устните, все едно сте нанесли вазелин и не е подходящ като база за червило. Това е продукт, който може да нанесете с кеф преди лягане или в почивките между червилото и той ще омекоти и успокои напуканите ви устни, ще ги направи отново пухкави и нежни. Моят е с прозрачен цвят, с едва доловим аромат на круша. Мисля следващият път да си взема някой от цветните варианти.




 Момичета, ако имате възможност тествайте тези балсамчета, мисля че ще останете доволни.











SHARE:

Няма коментари

Публикуване на коментар

Благодаря ви, че прочетохте ревюто ми и ще се радвам да оставите коментар!

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig